Basın Bülteni: TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Yarışması’nda finale kalan 20 proje belli oldu

BASIN BÜLTENİ

21 Temmuz 2014

TİSK 2014 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLLERİ YARIŞMASI’NDA FİNALE KALAN 20 PROJE BELLİ OLDU

Avrupa Birliği’nin finansman desteği ile TİSK’in liderliğinde yürütülen Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesi kapsamında 17 Eylül 2014 tarihinde verilecek “TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” için 20 proje finale kaldı.

Yarışmaya 58’i büyük ölçekli şirket, 10’u küçük ve orta ölçekli şirket olmak üzere toplam 68 şirket başvurdu. Yarışmanın ilk aşamasında, 68 başvuru 15 Temmuz 2014 tarihinde TİSK Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Adaylık Kurulu Toplantısı’nda Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda faaliyet gösteren uzmanlar tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, 17’si büyük ölçekli şirketlere, 3’ü küçük ve orta ölçekli şirketlere ait olmak üzere, finale kalan 20 Proje aşağıdaki gibi belirlendi.

Finale Kalan Projeler:

(Proje başlığına göre alfabetik sırayla)

Büyük Ölçekli Şirketler

Annemin İşi Benim Geleceğim – Borusan Holding

Cam Yeniden Cam – Anadolu Cam Sanayii A.Ş.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi – Eczacıbaşı Holding

Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz –Yeşilırmak A.Ş. (YEDAŞ)

Gelecek Turizmde – Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu -Anadolu Efes İçdaş Çanakkale Tarihine Destek Projesi – İÇDAŞ A.Ş.

Kariyerimin Kontrolü Bende – Bilim İlaç

Meslek Lisesi Memleket Meselesi – Koç Holding A.Ş.

Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar – Boyner Holding A.Ş. On Demand Community Programı Türkiye Uygulaması – IBM Türk

Opet Tarihe Saygı – OPET A.Ş.

Opet Temiz Tuvalet Kampanyası – OPET A.Ş.

Öncü Gönüllüler Hareketi – Eureko Sigorta A.Ş.

Sokakta İlk Adımlar – Renault Mais A.Ş.

Trafik Hayattır! – Doğuş Otomotiv A.Ş.

Ülkem İçin Engel Tanımıyorum – Koç Holding A.Ş.

Zorlu Enerji Grubu Sürdürülebilirlik Yaklaşımı – Zorlu Enerji Grubu

Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler

Bizim Sokağın Çocukları – Friterm A.Ş.

Engelsiz İlaç – Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun – Tataroğlu Kağıtçılık
Ödül Sahipleri 1 Eylül 2014 Tarihinde Belirlenecek

Yarışmanın ikinci aşamasında ise, işçi, işveren, hükümet, medya, üniversite ve STK kesimlerinin saygın isimlerinden oluşan Seçici Kurul, 1 Eylül 2014 tarihinde yapılacak toplantıda 20 Finalist Proje’yi değerlendirmek suretiyle, ödül alacak 12 Projeyi belirleyecek. Ödüller 17 Eylül 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Ulusal Konferans ve Ödül Töreni’nde sahiplerine sunulacak.

Böylece, Ödüller, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) işbirliğiyle yürütülen Proje’nin diğer ortakları olan Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve Romanya İşveren Çatı Örgütleri ile eşzamanlı olarak 15 – 19 Eylül 2014 “KSS Haftası” içinde dağıtılmış olacak.

BASIN BÜLTENİ’Nİ İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ