
11 Mar Borusan, WEPs Liderlik Grubu toplantısına katıldı
(11 Mart 2015, New York, ABD) 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imza atan kuruluşlar arasında yer alan ve bu alanda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle rol model olan Borusan Holding, WEPs Liderlik Grubu’na Türkiye’den seçilen ilk ve tek şirket oldu.
Bu kapsamda Borusan Holding temsilcileri, 10 -11 Mart 2015 tarihlerinde New York’ta gerçekleştirilen Kadının Güçlenmesi Prensipleri Yıllık Konferansı kapsamındaki “WEPs Liderlik Grubu Toplantısına” katılarak kadının güçlenmesi alanında yürütülen projeleri hakkında bilgi verdi.
Toplantıda, sanayide kadının çalışmasına destek olmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesini, kadınlara girişimciliğin kapılarını açmak amacıyla Afyon ve Gemlik-Bursa’da kurulan mikro kredi şubelerini ve KAGİDER işbirliğiyle yürütülen gönüllü mentorlük projeleri katılımcılarla paylaşıldı.
Borusan Holding Kadının Güçlenmesi Projeleri
Borusan Holding, güçlü bir ekonomi inşa etmek, daha eşit bir toplum yaratmak, gelişim, sürdürülebilirlik ve insan hakları alanında ilerleme sağlamak, toplumun yaşam kalitesini artırmak için öncelikle kadını ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirmenin gerekli olduğuna inanarak projelerimizi şekillendirmektedir.. Kadının güçlenmesi alanında bütünlüklü ve kapsamlı bir yol izleyerek 2012 yılında Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin imzacısı olduğu günden bu yana hem ekonomik hem de sosyal anlamda kadının güçlenmesi alanında birçok faaliyette bulunmuştur.
Borusan Holding, sanayide kadın istihdamını desteklemek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesini yürütmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje seçilen proje kapsamında 10 ilde 10 organize sanayi bölgesinde 0-6 yaş çocuklara yönelik her biri 75 çocuk kapasiteli Borusan Neşe Fabrikası adında kreş ve gündüz bakım evleri açılıyor. Ulusal ve uluslararası arenada çeşitli ödüller kazanan proje kapsamında ilk iki Borusan Neşe Fabrikası Adıyaman ve Afyon’da hizmete açıldı.
Diğer taraftan Borusan kendi işini kurmak isteyen ve ekonomik özgürlüğüne girişimcilik ile ulaşmaya çalışan kadınlara yeni imkanlar sunuyor. Kadın girişimciler için Afyon ve Gemlik-Bursa’da iki mikro kredi şubesi kuruldu. Fırıncılıktan kuaförlüğe, gıdadan el emeği ürünlerin üretimine kadar uzanan farklı iş alanlarında bin 300’den fazla kadına toplam 3 milyon TL kredi sağlandı.
Borusan, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile başlatılan Okyanus Yolcuları Genç Kadınlar Mentorluk Projesi’ne destek veriyor. Farklı şirketlerde farklı uzmanlık alanlarında çalışan Borusanlılar yeni mezun eşit fırsatlara sahip olamayan genç kadınların iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlamak üzere mentorluk çalışması yapıyor.