Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Toplumsal cinsiyet eşitliği temel bir insan hakları konusudur. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın beşincisi olan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ amacına ulaşılmasında iş dünyası, somut hedefler ve aksiyonlarla dönüştürücü bir rol oynayabilir. 

 

UN Global Compact Türkiye, şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada iş dünyasının katkısını artırmasına destek olacak kaynaklar, eğitimler, programlar ve işbirliği platformları sunuyor. 

  • Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı

    Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı, UN Global Compact üyesi şirketleri kadınların üst yönetimde temsiline yönelik iddialı kurumsal hedefler belirleme, bunlara ulaşma ve eşit işe eşit ücret sağlama konusunda destekleyen bir hızlandırma programıdır. 

     

    Detaylı bilgi için tıklayınız.

    Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu

    Deneyim Paylaşım Grubu şirketlere, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında en iyi uygulamaları ve deneyimleri paylaşma ve networking imkanı sunuyor. 
     
    Detaylı bilgi için tıklayınız.

  • Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Uygulama Rehberi

    WEPs Uygulama Rehberi, şirketlere kendi kurumlarında, değer zincirlerinde ve faaliyet gösterdikleri toplumlarda kadının güçlenmesine yönelik yapacakları çalışmalarda yol göstermeyi amaçlamaktadır. Her bir Prensip ile ilgili iyi uygulamaların olduğu Rehber’in sonunda bir öz değerlendirme formu da bulunmaktadır.


    WEPs Uygulama Rehberi’ne ulaşmak için lütfen tıklayınız.
     

    WEPs Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Analizi Aracı

    UN Global Compact, UN Women ve Inter-American Investment Corporation ortaklığında geliştirilen WEPs (Women’s Empowerment Principles- Kadının Güçlenmesi Prensipleri) WEPs Cinsiyet Uçurumu Analizi Aracı, şirketlerin cinsiyet eşitliği alanındaki güçlü yönlerini, gelişim alanlarını ve fırsatlarını tanımlamaktadır. WEPs’i temel alan araç; iş dünyası, BM, devletler ve sivil toplum tarafından desteklenen küresel bir çerçeve sunmaktadır. WEPs aracı, dünyadaki cinsiyet eşitliğine ilişkin iyi uygulama örneklerinden oluşan 18 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Araçtaki sorular liderlik, iş dünyası, iş piyasası ve toplumdan oluşan bu dört alanda kadının güçlenmesini değerlendirmektedir.

    WEPs aracına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

    UN Global Compact Akademisi

    UN Global Compact Akademisi, irketinizi günümüzün en acil sürdürülebilirlik sorunlarına yönelik harekete geçirebileceğiniz, şirketinize özel zorluklarınız ve ihtiyaçlarınızla ilgili uygulanabilir bilgiler ve en iyi uygulamaları sunan bir dijital eğitim platformudur.

    UNGC Akademisine ulaşmak için tıklayınız.

    UN Global Compact Kütüphanesi

    UN Global Compact Kütüphanesi, sürdürülebilirliğin birçok farklı alanında iş dünyasına yol gösteren rapor, yayın ve kaynakların yer aldığı dijital platformdur.


    Toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki yayınlar için lütfen tıklayınız.

  • Forward Faster (Daha Hızlı, Daha İleri) Girişimi

    United Nations Global Compact, “Daha Hızlı, Daha İleri" (Forward Faster) girişimi ile 2030'a kadar;

    • Yönetimin tüm kademelerinde kadınlar için eşit temsil, katılım ve liderliği tesis etmeye,
    • Eşit değerde işe eşit ücret sağlamaya davet ediyor.


    Detaylı bilgi için tıklayınız.

    Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs – Women’s Empowerment Principles)

    UN Global Compact ve UN Women ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri, özel sektöre; iş yerlerinde, iş piyasasında ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken adımları sunmaktadır


    WEPs hakkında detaylı bilgi ve imzalamak için lütfen tıklayınız.

Etkinlikler

Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı 3.Oturum

18 Ekim 2024, 10.00-11.30
Online Etkinlik

Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı 4.Oturum

8 Kasım 2024, 10.00-11.30
Online Etkinlik

Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı 5.Oturum

20 Aralık 2024
Online Etkinlik